Софтуер

Грешка в Google Maps напълни село в Норвегия с туристи

CIO Media

Google Maps е страхотно приложение, но не винаги дава желания резултат, както наскоро научи малко село в Норвегия.

Село Фосмарк, малка общност в норвежките фиорди на 170 км югозападно от столицата Осло, е било изпълнено от туристи, които си мислели, че са пристигнали на забележителната и много красива скала Прейкестолен, съобщава DigitalTrends. Но, проблемът е в това, че скалата се намира на близо 30 км от мястото и е от другата страна на фиорда.Виновникът за това изглежда е Google Maps, който изпраща туристите в селището, а техните автомобили и минибусове създават задръстване по тесните му улички.

Местен жител разказва, че някои от стотиците заблудени туристи „доста се вбесяват“, когато разберат, че са на 30 минути шофиране от желаната дестинация. Някои от местните дори се забавляват, като раздават на туристите бинокли да видят всички, който са открили Прейкестолен и си прекарват чудесно от другата страна на фиорда.

Google окуражава потребителите на приложението си Maps да сигнализират в случай на нередности, за да бъдат поправени и да се постигне по-голяма точност, и така да се избегне ненужно дълго шофиране при ползването на Directions.

Google Maps покрива цялата планета и не е изненада, че от време на време подобни грешки стават новина в медиите. Преди години приложението изпращаше тълпи шофьори на алеята на неизвестен човек, вместо в щатски парк на Ню Джърси. А миналата години към приложението бяха отправени обвинения по случай, при който фирма за събаряния разруши погрешната къща.   


X