Софтуер

Гигантска „вендинг машина“ за автомобили в Сингапур

CIO Media

Сингапур е известен по цял свят с две неща – изключително високата цена на живота и ограниченото жилищно пространство. В тези условия трудно може да си представите по-добро място за гигантска вендинг машина, която пуска луксозни автомобили.

Компанията Autobahn Motors, която започва дейността си с продажба на употребявани автомобили в нормален шоурум, наскоро откри в Сингапур 15-етажна сграда, приличаща на истинска кутия за детски играчки, съобщава ТechСrunch.Сградата побира до 60 луксозни автомобила, сред които модели на Ferrari, Bentley и Porsche, които могат да бъдат купени от посетителите.

Вместо нормалния процес на продажба, клиентите на Autobahn Motors извършват покупката ползвайки таблет и специално приложение. Колата им се доставя до две минути след плащането.

„Ние се нуждаехме да отговорим на нуждата за съхранение на много автомобили. В същото време искахме да сме креативни и иновативни“, коментира Гари Хонг, главен мениджър в Autobahn Motors.

Този подход е възприет от градски паркинги в много части на света, а има и една подобна концепция за продажба на коли в САЩ на компанията Carvana.

Тази концепция изглежда леко налудничава, но е напълно истинска.  X