Софтуер

Джеф Безос попита Twitter как да дарява парите си

CIO Media

С нетно състояние от приблизително 82 млрд. долар, Джеф Безос се нарежда след Бил Гейтс и Амансио Ортега на върха на класацията на Forbes за най-богатите хора в света. Когато става дума за неговата дейност като филантроп, главният изпълнителен директор и основател на Amazon често е фокусиран върху дългосрочни планове. Но сега иска да помогне на онези, които има нужда от помощ в момента, и той се обърна към Twitter за предложения.

 

 

„Искам повече от филантропската ми дейност да помага на хора тук и сега – краткосрочно – на кръстопът между спешната нужда и трайно въздействие“, написа Безос в Twitter, цитиран от TechSpot.

„Ако имате идеи, просто отговорете на този туит с идеята (а ако смятате, че този подход е грешен, ще се радвам да чуя и това.)“, допълва той.

Безос отбелязва, че основните му бизнес начинания - Amazon, Blue Origin, и Washington Post – „допринасят за обществото и цивилизацията по свои начини“, макар целите им да са по-дългосрочни.

Безос подкрепя и Bezos family foundation, финансирана от неговите родители в подкрепа на образованието чрез инвестиции в изследвания, обществена осведоменост и програми. Но за разлика от Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, шефът на Amazon не е известен със своята благотворителност, и явно не е част от Giving Pledge – ангажимент на най-богатите в света хора и семейства да дарят над половината си богатство за добри каузи. Под идеята са се подписали 169 души, а Безос е единственият от петимата най-богати американци извън този списък.

Някои от предложенията как Безос да използва своите пари са: да осигури подслон на бездомните LGBT младежи; да започне експеримент с гарантиран основен доход; да преквалифицира военните ветерани да дават първа помощ при природни бедствия.  


X