Софтуер

Холограмите вече са реалност

CIO Media

Реещи се в пространството холографски изображения вече са реалност, която можете да докоснете (или по-точно да прокарате ръка през тях).

Австралийската компания Euclideon е създала първия работещ прототип на своята холографска маса. Тя, според твърденията им, ще позволява на хората да разглеждат от различни ъгли холографски изображения, носещи се в пространството пред тях.Уловката е в това, че потребителите ще трябва да носят улавящи движението на очите очила, съобщава на сайта си списание t3. Устройства за VR или AR няма да са нужни. Ще ви трябва само „умна маса“ с вградена възможност за холографска проекция. Изображението няма да може да излиза извън границите на холографската маса.

Компанията придоби известност със създаването на графичния енджин Unlimited Detail 3D за игри, който вкарва огромно количество детайли в системата без да претоварва процесорите. Прилагането му тук означава възможност за 3D моделиране, презентации, боравене с предмети и разбира се играене на игри.

Холографската маса е с размери 1,5х1,5 метра и се очаква да бъде пусната в продажба следващата година. Но вече има планове за по-голяма холографска платформа, по която потребителите ще могат да се разхождат.


X