Софтуер

Google и Cisco ще предлагат заедно хибриден облак

CIO Media

 

 

Google и Cisco Systems – две компании задавали тенденциите в различни ери на интернет, обединяват сили в резултат на нарастването на натиска от развитието на облачните услуги върху големите технологични компании. Гиганте от Силициевата долина оповестиха вчера сътрудничеството си, в резултат на което компании ще управляват използваните като услуга софтуер и технологии в свои собствени дейта центрове или във външни облачни услуги.

Google се надява да се възползва от близките връзки на Cisco с корпоративни клиенти, тъй като компанията се опитва да настигне Amazon и Microsoft при облачните услуги, според The New York Times. Това сътрудничество ще е полезно и за Cisco. Облачните услуги представляват сериозна заплаха за компанията. Все повече фирми, някога инвестирали много в оборудване от Cisco, сега предпочитат да ползват облачни изчисления.

Представителите на Cisco и Google обещават да предложат нещо различно. Според тях компаниите срещат трудности от необходимостта да използват различни решения за управление на on-premisе софтуера и този в облака – ситуация, водеща понякога до проблеми със сигурността. Комбинирайки технологиите на Google и софтуера за мрежи и сигурност на Cisco, ИТ мениджърите ще могат да създават и управляват софтуер работещ безопасно в или извън дейта центровете на своите компании.

Урс Хьолзле, главен вицепрезидент на Google по техническата инфраструктура коментира, че целта на начинанието е премахването на тези „пролуки в сигурността“.

Макар да не дават достатъчно разяснения за своето общо решение, от двете корпорации заявяват пред Тechcrunch, че като цяло идеята е да позволят на своите клиенти да се възползват от мощта на облака в своите собствени офиси.

И двата екипа подчертават, че мултиоблачното решение за бизнеса трябва да включва поддръжка на изискванията за правилата за защитата и конфигуриране на компаниите, както и възможност за получаване в реално време на данни за нетуъркинг и производителност.

От Google допълват, че придобитата от тях миналата година компания Apigee, за управление на приложно-програмният интерфейс, ще гарантира, че тяхното решение ще поддържа стари приложения.  


X