Софтуер

Белият дом забрани използването на лични телефони в Западното крило

CIO Media

В четвъртък прессекретарят на белия дом Сара Сандърс съобщи, че се въвежда забрана за използването на лични телефони в Западното крило.

„Сигурността на технологичните системи на Белия дом е основен приоритет за администрацията на Доналд Тръмп и следователно използването на всякакви лични устройства в Западното крило ще е забранено както за посетителите, така и за служителите. Персоналът ще може да използва своите правителствени устройства по време на работата си и да продължи да се труди усърдно от името на американския народ”, коментира Сандърс.

Слуховете за потенциалната забрана циркулираха в общественото пространство от месеци. Още през ноември източник на Bloomberg отбеляза, че твърде много устройства са свързани към безжичната мрежа на сградата и личните телефони са далеч по-незащитени от осигуряваните от федералното правителство. Смята се, че ръководителят на канцеларията на Белия дом Джон Кели е един от поддръжниците на промяната.

През февруари пък стана ясно, че прессекретарят Шон Спайсър е извършил изненадващи „проверки” на личните устройства на служителите, за да се установи дали някои от тях не водят тайни комуникации с пресата или дали са замесени в потенциално изтичане на информация.

Още от първите си дни администрацията на Тръмп се обявяваше срещу изтичането на информация и онези, които подпомагат този процес. В тази връзка забраната за личните устройства изглежда закъсняла и вероятно усилията да се контролират съобщенията, изпращани от дълбоко хаотичното президентство, са обречени на провал.


X