Софтуер

Progress представи платформа за създаване на чатботове с изкуствен интелект

CIO Media

Софтуерната компания Progress представи в глобален мащаб своята нова платформа за създаване и пускане на чатботове, базирана на изкуствен интелект – Progress NativeChat. За разлика от останалите подобни решения, NativeChat е изградена върху технологията CognitiveFlow, която в процес на патентоване от страна на компанията, и може да бъде обучавана подобно на нов служител – с цели, примери и данни от съществуващите базови системи.

Чатботовете разрешават редица предизвикателства в областта на обслужването на клиенти. Чрез изпълнението на транзакционни задачи те могат да освободят ресурс на служителите в контактните центрове и да им позволят да се фокусират върху критични за бизнеса нужди. Сред останалите ползи са намаляване на разходите и повишаване удовлетвореността на клиентите. Създаването и пускането на чатботове обаче може да бъде сложно и с ограничени резултати, ако не се направи по правилния начин. NativeChat елиминира голяма част от сложността при разработката на чатботове и ускорява пускането им на пазара чрез способността си да се самообучава на база на текущото общуване, обръщат внимание от Progress.

Чатботове са най-способни, когато са интелигентни, разбират контекста и могат директно да извличат данни и изводи от съществуващите системи“, коментира Дмитри Черевик, главен технологичен директор в Progress, и добавя: “С NativeChat могат лесно да се създават чатботове на база на наличните системи, които общуват с потребителите по естествен начин и постоянно подобряват контекстуалното си разбиране, точност и прогнозиране в разговорите.“

NativeChat може да бъде интегриран в уеб портали за самообслужване и мобилни приложения, като улеснява процеса във всички канали. Използвайки NativeChat, клиентите могат да се свързват с организациите чрез социални канали като Facebook Messenger или други чат технологии. Освен това платформата може да бъде интегриран с всяка бизнес система, поддържаща REST API.

Системата поддържа комуникация за изпълнение на транзакции, както и такава от типа „Често задавани въпроси“, разбира разговори на 72 човешки езика, като има възможност за вградена технология за обработка на естествен език, базирана на Facebook, репликира съществуващи уеб и мобилни форми и се обучава от съществуващи страници и материали за „Често задавани въпроси“. NativeChat също така дава възможност за стартиране за две седмици, колкото са нужни и за обучението на служител, като се адаптира, учи и преглежда историята на чатовете без техническа помощ.

NativeChat стартира в България под проектовото име Darvin.ai в рамките на Progress Labs – вътрешен инкубатор за иновации на Progress. Progress Labs дава възможност на най-добрите и иновативни идеи, раждащи се вътре в компанията, да бъдат реализирани и финансирани. Целта е да се насърчи иновативността в портфолиото на Progress и добавянето на стойност за клиентите и партньорите. 


X