Софтуер

Проектът „Умен асансьор“ на DataArt бе отличен на наградите IoT Adventure Awards

CIO Media

Проектът „Умен асансьор“ на DataArt беше отличен в категорията „Умен град“ на първото издание на наградите IoT Adventure Awards. Статуетката получи Виктор Андонов, изпълнителен директор на DataArt България.

Проектът на DataArt има за цел да демонстрира потенциала на IoT в съвременния живот и приложението на тези технологии в ежедневните ни дейности. Асансьорът позволява гласово активиране, гласов контрол и гласови команди, използващи Amazon Alexa и DeviceHive. Освен това, той може да разпознава подозрително или агресивно поведение, наличие на оръжие, съмнително облекло, емоции, състояние на тялото и т.н. В допълнение към това, системата е програмирана така, че да позволява излъчването на различни рекламни съобщения за това какви полезни места могат да бъдат намерени в сградата и на съответния етаж. Също така е възможно задаването на въпроси и получаването на отговори от типа: „Къде се намира най-добрият ресторант в сградата?"


Проектът „Умен асансьор“ на DataArt бе отличен на наградите IoT Adventure Awards

© CIO Media, Cio.bg

„Благодаря за наградата и за това, че оценихте проекта на DataArt. Със сигурност най-голяма заслуга за нея имат нашите софтуерни инженери, които стоят в основата на създаването на проекта. Със сигурност ще ставаме свидетели на все по-голямо развитие на интернет на нещата и устройства от този тип ще навлизат все повече в живота ни и ще улесняват ежедневието ни, дори и в сфери, за които не сме подозирали“, заяви Виктор Андонов, изпълнителен директор на DataArt България по време на церемонията.

Това е второто признание, което DataArt печели през настоящата седмица, след като блокчейн проект, разработен от екип на компанията, бе избран сред 12-те финалиста в надпреварата Porsche Next OI Competition. Инициативата даде възможност на участници от 300 компании от цял свят да създадат иновативно приложение за Porsche и да демонстрират умения в разработването на проект от типа „отворена иновация“.


X