Софтуер

SAP става официален бизнес партньор на Mercedes EQ Formula E

CIO Media

SAP става официален бизнес партньор на отбора на Mercedes в състезателен клас за коли с електрическо захранване. SAP ще подкрепи автомобилния производител с решения за бек-офис и иновации, базирани на SAP® технологията. Отборът Mercedes EQ Formula E ще направи своя дебют на пистата през сезон 2019.

"Фокусът на SAP върху устойчивостта е неразделна част от нашата визия и цел да помогнем на света да се развива по-добре и да подобрим качеството на живот на хората. Устойчивата мобилност е важна стъпка по пътя ни към въглеродната неутралност. Затова, ние целим 20% електрически автомобили в автомобилния парк на SAP до 2020 г., както и да управляваме иновативни ИТ решения, свързани с електронната мобилност", коментира Бернд Льокерт, член на Изпълнителния съвет на SAP SE, Продукти и иновации, SAP. "Очакваме с нетърпение да интегрираме технологичните нововъведения на SAP в новата състезателна кола Mercedes EQ Formula E. Mercedes-Benz и SAP имат за цел да създадат по-устойчиво бъдеще за нашите клиенти, партньори и обществото като цяло, с помощта на новите дигитални технологии", допълни Льокерт.

Инженерите на двете компании ще използват платформата за бизнес данни SAP HANA, за да разработят технологични решения, с които да помогнат на екипа да анализира големи обеми данни и да следи цялостното си представяне. Благодарение на партньорството, специалистите от Mercedes ще могат също така да използват допълнителните функции и характеристики, предоставени от SAP Cloud Platform и SAP Leonardo, включително възможностите за Интернет на нещата (IoT), предвидимост и машинно обучение по време на коиновативния процес.

"Въпреки че остават още 18 месеца до първото ни състезание, това споразумение демонстрира търговския потенциал на състезанията като цяло и ни дава сериозна основа, от която да започнем следващата фаза на техническа и спортна подготовка за влизането в сезон 6. Това споразумение ще съчетае традиционната стойност на марката с използването на иновативни технологии, които ще допринесат значително за по-доброто ни представяне на пътя," отбеляза Тото Волф, директор на Mercedes-Benz Motorsport.


X