Софтуер

БАА се събира на Пета годишна конференция на 8 юни

CIO Media

Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) ще се проведе на 8 юни 2018 г. в хотел „Интернационал“, Златни пясъци. Събитието е под егидата на кмета на общината Иван Портних и се очаква да събере елита на аутсорсинг и високоотехнологичната индустрия в България. Сред панелистите, потвърдили участие в конференцията, са футуристът Петър Иванов, експерт по виртуални екипи, Дарина Пенева, управлвяващ директор на Stanton Chase, Добромира Манасиева, HR на Experian България, Елиас Ван Херваарден, лидер за EMEA в Centre of Excellence for corporate site selection and foreign direct investment services на Deloitte, Ивайло Генов, главен технологичен директор на Concord USA, Марк Робинсън, автор на регионалния доклад на Colliers за BPO/SSC сектора в ЦИЕ, Тони Макмъри, управляващ директор на Ingram Micro Global Business Services и др. Те ще направят обзор на развитието на сектора и ще очертаят перспективите за развитието му, дискутирайки теми като “Дигитална визия за аутсорсинг индустрията”, “Иновации и аутсорсинг”, “Добавена стойност или спестени разходи”, “Хора и хора”.

На 8 юни ще бъдат връчени и годишните награди за иновации, технологии и аутсорсинг на БАА и БАСКОМ. Победителите в 13-те категории ще бъдат излъчени от авторитетно международно жури.

Скитащият проповедник на интернет Тим Коул

Освен изброените лектори, за събитието у нас пристига и световноизвестният изследовател на дигиталната трансформация Тим Коул. Немско-американският интернет експерт и критик, наричан „Скитащия проповедник на интернет“, е автор на бестселъри, журналист, автор на рубрики във водещи европейски списания и вестници, блогър, мотивационен лектор и модератор на технологични форуми по целия свят. В последната си книга "Digital Transformation" той описва ефекта от дигитализацията на икономиката и призовава компаниите да ускорят своята трансформация, за да бъдат истински успешни.


БАА се събира на Пета годишна конференция на 8 юни

© CIO Media, Cio.bg

Новият председател

Това ще е и първата конференция, която ще се проведе в мандата на новия председател на БАА - Ивайло Славов. Изборът на съоснователя на BULPROS беше гласуван от новия управителен съвет, по време на извънредно общо събрание на организацията. В съвета влизат досегашните членове Мая Миланова, генерален мениджър на Cargotec, и Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus. Освен Славов, новите членове на борда са Стефан Бумов, главен оперативен директор на HeleCloud и бивш председател на БАА, и Илия Кръстев, главен изпълнителен директор на A Data Pro.

Ивайло Славов има над 20 години професионален опит, натрупан както на ръководни постове в световноизвестни международни компании, така и като предприемач. През 2010 г. заедно със свои партньори той основава BULPROS и само за около 8 години компанията се превръща в една от най-бързо развиващите се в технологичния сектор според Deloitte Technology Fast 50 in CE и Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa. Тя е в класации като Inc. 5000 Europe, Financial Times 1000 Europe и др.

През 2017 г. Ивайло Славов е избран за един от водещите 10 мениджъри на България в престижната класация, организирана от Deloitte и сп. „Мениджър”. Член е и на борда на директорите на Американската търговска камара в България.


БАА се събира на Пета годишна конференция на 8 юни

© CIO Media, Cio.bg

Амбициите ми са да допринеса за превръщането на Българската аутсорсинг асоциацията в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система. Виждам потенциал асоциацията да се превърне в регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа“, коментира при избора си новият председател на БАА.

 


X