Софтуер

Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 1)

CIO Media

През последните години все по-голям брой ИТ екипи наемат бизнес анализатори, за да се възползват от събраните данни и да получат най-голяма стойност от тях.

Всъщност основаната работа на специалистите по бизнес анализи е да информират не само главния директор по информационните технологии, но и другите мениджъри на отдели за достигнатите изводи.

Затова има и редица добри BI инструменти, които улесняват анализирането на данните. Ето кои са те:

Qlik

Гигантът при анализите на данни Qlik се фокусира върху визуализацията на данни и бизнес анализите, предлагайки една от най-всеобхватните BI платформи.

Qlik Sense разполага с три варианта пакети: безплатен план Qlik Sense Cloud Basic, Qlik Sense Cloud Business и Qlik Sense Enterprise, който включва гъвкави възможности за плащане.

Контролните табла могат да изготвя кратки доклади, които позволяват директна интерпретация.

Компанията също така продава QlikView за основни анализи и Qlik Analytics Platform, която осигурява интегрирани анализи на данни.


Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 1)

© CIO Media, Cio.bg

Tableau

Нито един списък няма да бъде завършен без Tableau. Тази платформа за самообслужващи BI осигурява най-добрата визуализация на данни и може да интегрира големи източници на информация, включително Microsoft Azure SQL Data Warehouse и Excel.

От април 2018 Tableau опрости своята ценова структура, като в момента предлага три пакета, които могат да се адаптират спрямо нуждите на клиентите и са налични за инсталации, за публичния облак или като услуга.

Трите плана Tableau Creator, Tableau Explorer и Tableau Creator комбинират всички функции за BI и анализ на данни, включително Tableau Desktop, Tableau Prep и лицензите за Tableau Server или Tableau Online.

Tableau Explorer сравнява данните от различните източници с цел създаване на нови контролни табла. Освен това ако трябва да се даде достъп на служител, който няма техническа роля, Tableau Viewer ще му позволи да разглежда и филтрира контролните табла, да получава уведомления и да управлява абонаментите.

Einstein Analytics

Понякога е изключително трудно да се извлекат правилните заключения и затова бизнесите наемат цели екипи, които да се занимават с анализа на данните.

Einstein Analytics от Salesforce може бързо да открива скрита информация и да представя данните в удобно за използване контролно табло, показвайки всички вътрешни и външни източници.

Този продукт може да бъде купен по два начина: Sales Analytics за Sales Cloud и Service Analytics за Service Cloud. Въпреки това, ако съответната компания има специфични нужди, то тя ще може да получи отделна цена за адаптираната платформа Einstein Analytics Platform.


X