Софтуер

Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 2)

CIO Media

През последните години все по-голям брой ИТ екипи наемат бизнес анализатори, за да се възползват от събраните данни и да получат най-голяма стойност от тях.

Всъщност основаната работа на специалистите по бизнес анализи е да информират не само главния директор по информационните технологии, но и другите мениджъри на отдели за достигнатите изводи.

Затова има и редица добри BI инструменти, които улесняват анализирането на данните и ето кои са те:

IBM Watson Analytics

IBM Watson усъвършенства своята технология за машинно обучение, за да осигури IBM Watson Analytics. Това означава, че компаниите ще могат ефективно да извличат ценна информация, използвайки умни услуги за откриване на данни.

С IBM Watson организациите могат да получат изключително добра визуализация на данните и управляеми анализи, които са достъпни на различни устройства.

В допълнение IBM предлага инструменти за бизнес анализ, включително автоматизирани прогностични анализи.

Вместо диференциран ценови план, потребителите могат да плащат всеки месец за IBM Watson Analytics или да изберат Plus версията, която включва допълнителни потребители и дори по-голям сторидж.

SAP Analytics Cloud

Предложението на SAP включва BI платформа от край до край с адаптивни контролни табла. Подобно на IBM Watson и тази платформа съдържа машинно обучение.

Другите интуитивни функции обхващат анализи в реално време и възможност за работа, както в облака, така и в инсталациите. Това означава, че платформата може да съхранява исторически данни или актуални данни от широк кръг от източници.

Ценообразуването е доста просто с гъвкава структура за лицензиране, като това позволя да бъде пригодено спрямо всеки бизнес.

SAP също така поддържа инструмент за изготвяне на доклади – SAP BusinessObjects, който може да предоставя ad hoc доклади и анализи за мрежата и десктоп, както и за различните мобилните устройства.


Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 2)

© CIO Media, Cio.bg

TIBCO

През 2007 TIBCO купува Spotfire, осигурявайки интуитивна визуализация на данни, както и самообслужваща платформа за анализ на данни.

Друга сделка от 2014 разширява BI портфолиото на TIBCO с Jaspersoft, скалабилен и лесен за използване инструмент за изготвяне на доклади.

И двата продукта могат да се тестват безплатно, а повече информация относно ценовия план на пълните версии може да се получи директно от TIBCO.

Очаквайте продължение!


X