Софтуер

Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 3)

CIO Media

През последните години все по-голям брой ИТ екипи наемат бизнес анализатори, за да се възползват от събраните данни и да получат най-голяма стойност от тях.

Всъщност основаната работа на специалистите по бизнес анализи е да информират не само главния директор по информационните технологии, но и другите мениджъри на отдели за достигнатите изводи.

Затова има и редица добри BI инструменти, които улесняват анализирането на данните и ето кои са те:

Cognos Analytics

Cognos Analytics е друг продукт на IBM – това е следващо поколение BI софтуер, който автоматизира контролните табла и създаването на доклади. Това прави събирането на информация и визуализирането на данните много по-лесно.

Чрез това решение не само отделните служители, но и цели отдели ще могат да качва и създават собствени анализи. С други думи анализите могат да се изготвят, без да са свързани с всички операции на компанията.

Microsoft Power BI

Microsoft пусна свой собствен BI инструмент, наречен Power BI. Неговата основна цел е да осигурява анализи от стотици източници на данни.

Ако компанията използва Microsoft office, то този BI инструмент е лесен за интеграция и предлага UX, с който сте свикнали, като така отпада нуждата от допълнителни разяснения по начина за неговото ползване.

Самият инструмент е лесен за прилагане, тъй като позволява да се създават и да се извличат доклади с BI данни и да се споделят в мрежата. Освен това може да работи в инсталациите или в облака.

Също така Power BI може да осигури SQL Server Analysis Services в инсталациите и Azure Analysis Services в облака, както и вградени в приложенията интерактивни доклади.


Най-добрият софтуер за бизнес анализи през 2018 (част 3)

© CIO Media, Cio.bg

Domo

Domo има за цел да спести на компаниите всички трудности, свързани с извличането на изводи от данните. Затова решението разполага с Magic ETL инструмент, който може да свързва всички данни и да отсее ненужните.

Платформата позволява да се въведат различни източници на данни и те бързо да бъдат подготвени за анализи. Това е идеалното решение за онези, които нямат SQL знания.

Domo предлага 30-дневен тестови период, след което всяка организация може да избере от три отделни лицензионни пакета.


X