Софтуер

Подобрения в 3D и BIM моделирането идват с Vectorworks 2019

CIO Media

Иновации и функционалности, насочени към дизайнерите от архитектурната, ландшафтната, развлекателната индустрия и интериорния дизайн, предлага новата версия на Vectorworks 2019. Подобренията обхващат цялата гама продукти на компанията – Architect, Landmark, Spotlight, Fundamentals и Designer, както и в BraceworksTM и Vision. Оптимизациите са в областта на 3D и BIM моделирането, 2D чертането, документацията, презентационните възможности.

Както винаги, и при разработването на тази версия се вслушахме внимателно в това, което нашите клиенти имаха да ни кажат. Така достигнахме до основния ни акцент тази година – още по-добро качество и представяне на Vectorworks“, каза изпълнителният директор на компанията д-р Биплаб Саркар. „Взехме предвид кои са най-често следваните дизайн процеси от нашите потребители и имплементирахме редица нововъведения, с които да подобрим цялостното преживяване при работа с продуктите.“

Сред новостите във Vectorworks 2019 е възможност BIM обектите да се показват с различно ниво на детайлност в зависимост от мащаба, което води до по-изчистен процес по BIM моделиране. Софтуерът помага да се подобри съвместната работа, основана на OpenBIM концепцията. Това се постига с използването на оптимизиран експорт на IFC данни и позволява по-ефективен обмен на BIM модели с други професионалисти.

Обновената версия включва функция за анализ на окабеляването в модула Braceworks, която подпомага този иначе сложен процес и дава на експертите от развлекателната индустрия повече свобода на действие. Увеличена е и скоростта на цялостното поведение на софтуера. Конкретно в приложението Vision е постигната до 7 пъти по-висока скорост на операциите, разказват от компанията.

По-гладката работа на програмите позволява оптимизиране на дизайн процесите, като потребителите не губят време в изчакване. Добавена е допълнителна интеграция с партньорски продукти за автоматизиране на част от процесите. Например интеграцията с AutoTurn online дава възможност за анализ на движението на различни превозни средства в завой. Това позволява на ландшафтните архитекти да планират по-добре маневрите при движението на превозни средства в своите проекти.

Vectorworks 2019 има възможност и да се коригират рендери и изображения през новата функционалност Image Effects, без да се налага експорт на файлове към друг софтуер – Photoshop или Illustrator например.

Оторизиран дистрибутор за продуктовата гама на Vectorworks у нас е Немечек България.


X