Софтуер

Gartner отново обяви NetApp за лидер в съхранението на данни

CIO Media

За трета поредна година NetApp са избрани за лидер в класацията Gartner Magic Quadrant за SSD масиви за съхранение на данни. Компанията е отличена за „способностите си да реализира“ и за „цялостната си визия“, като тя дори успя да подобри представянето си от 2017.

Според специалистите от Gartner флаш решенията на NetApp имат няколко силни страни. На първо място, NetApp Data Fabric дава възможност да се използва една платформа за управление на данни в различни инфраструктури – облак, център за данни или едж. На следващо място, клиентите могат да добавят новата AFF A800 NVMe система за съхранение към вече съществуващ масив, намалявайки риска от сложни промени в технологичната инфраструктура и свързаното с тях нежелано прекъсване на процесите. Не на последно място, облачният инструмент на NetApp за прогностичен анализ – Active IQ – поддържа всички продукти на компанията като по този начин улеснява последващото обслужване на инфраструктурата.

Освен това днес NetApp и Fujitsu обявиха специалната версия NFLEX за SAP среди. Двете компании само преди няколко месеца представиха съвместното си интегрирано решение NFLEX Converged Infrastructure, което използва флаш технологиите на NetApp и го оптимизираха за управление на SAP приложения – от SAP Business Suite до SAP S/4HANA® и SAP BW/4HANA в Windows и Linux. NFLEX е скалируемо решение и позволява въвеждане в малки и средни организации.

NFLEX Converged Infrastructure за SAP може да бъде стартирано за ден и по този начин значително да облекчи въвеждането и управлението на SAP в организацията. Системата използва напълно интегриран набор от утвърдени и тествани компютърни технологии и решения за съхранение и управление на инфраструктурата от двете компании. Освен това тя предлага и единно следпродажно обслужване и поддръжка.


X