Софтуер

Новата версия на Acronis Data Cloud вече е на пазара

CIO Media

Новата версия Acronis Data Cloud 7.8 вече е на пазара и предлага по-добра защита при инциденти и искащи откуп вируси, както и възможност за блокчейн заверка на данни и електронен подпис за доставчиците на услуги. Освен това Acronis вече позволява и интеграция с Google Cloud и Microsoft Azure Cloud Services, което ще гарантира сигурността на всички данни, приложения и системи, както и по-пълен контрол над информацията.

"Всеки има нужда от киберзащита и ние ще я направим лесна за продажба и използване. Вслушахме се в отзивите на партньорите си и представихме нови функции, които правят по-лесно за тях да посрещнат нуждите на клиентите си,“ отбелязва Джон Зани, президент на Acronis.

С всяка нова версия компанията се опитва да подобри петте вектора на киберзащита – безопасност, достъп, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS). Интеграцията с Google Cloud и Microsoft Azure Cloud Services ще позволи да се изпращат архиви до Google Cloud Storage и Microsoft Azure Storage, без доставчиците да придобиват сложни конфигурации или обработване на споразумения. Доставчиците на управленски услуги (Managed service providers – MSPs) също така ще могат да имат ливъридж в центровете за данни на Google и Azure само с едно кликване под съществуващия си договор с Acronis. Интегрирането ще подобри способността на партньорите и клиентите да избират хранилището и предпочитания от тях доставчик, докато опростяват поддръжката на договора за по-малки MSPs.

"Има страхотна възможност за доставчиците на услуги да изградят бизнес, посрещайки търсенето на разрастващия се пазар за кибер защита. Последното издание на платформата Acronis Data Cloud осигурява набор от продукти, които доставчиците могат да използват, за да продават собствения си подробен архив, възстановяване след бедствие и защита от рансъмуеър решения," каза Фил Гудуин, Директор проучвания, управление и защита на облачни данни на IDC.


Новата версия на Acronis Data Cloud вече е на пазара

© CIO Media, Cio.bg

Подобрения и нови функции

Сред новите функционалности в последната версия на Acronis Data Cloud са:

  • Пълна Microsoft Office 365 защита. Тя осигурява архив от облак до облак за Exchange Online, OneDrive for Business и SharePoint Online. Архивите се правят директно между Microsoft и един от сигурните центрове за данни на облаци Acronis. Доставчиците на услуги са способни да изберат определена страна и местоположение на центъра за данни. С Acronis Backup Cloud, потребителите могат също да потърсят архива си, за да намерят и възстановят индивидуални файлове или съобщения.

  • Организиране на възстановяване при бедствия. Това издание опростява и автоматизира сложните планове за възстановяване при бедствие с runbook (компилация от рутинни процедури/операции). Новата runbook функция опростява и ускорява срива на множество машини към облачно място за възстановяване. То гарантира, че системите се възстановяват в правилния ред, за да се запазят взаимовръзките на приложенията на различни машини.

  • Подсиленото засичане на рансъмуеър на Acronis Active Protection (Активна защита). Acronis Active Protection наблюдава зловредната дейност, възпира съмнителното поведение и автоматично възстановява повредени файлове. Това издание представя подобрена машинна обучаваща технология за по-добро разпознаване на познати и непознати заплахи и намалява фалшивите позитиви. Новата версия също защитава споделянията в мрежата и сменяемите устройства.

  • Acronis Notary Cloud. Нова услуга е представена в това издание, добавяйки към съществуващите Acronis Backup Cloud, Acronis Disaster Recovery Cloud и Acronis Files Cloud. Acronis Notary Cloud е услуга, базирана на блокчейн за заверка на файлове, електронен подпис и потвърждаване на данни. Услугата създава уникален дигитален отпечатък за файловете и го съхранява в публичен блокчейн дневник, позволявайки независима валидация на автентичността и съществуването на файла в определен момент от време.

  • Доставка на физически данни. Потребителите сега могат да извършат първоначалното сийдване за архив по-бързо, спестявайки първия архив до местен хард драйв на клиента и тогава доставяйки го до център за данни на Acronis. Данните се криптират изцяло, за да предотвратят неоторизиран достъп по време на трансфера.


Маркетинг поддръжка за доставчици на услуги

Това обновление е придружено от разнообразие от материали за продажба и маркетинг, за да помогне на доставчиците на услуги да спечелят повече, продавайки още услуги за защита на управлявани данни на новите си и съществуващи клиенти. Acronis показва партньори, за да се свърже с техните търговски представители, за да поиска последните технически спецификации, бойни карти и шаблони за имейли, за да им помогнат със стартирането.


X