Софтуер

Осем тайни на успешния AI проект

CIO Media

Мария Королов, CIO, САЩ

Осем тайни на успешния AI проект

Мениджърите от всички управленски нива виждат положителните резултати от изкуствения интелект, но същинската полза се крие в това AI да се използва добре. Според проучване на Deloitte 82% от компаниите, първи започнали внедряването на AI, виждат положителни финансови резултати от своите инвестиции при средна възвращаемост 17%.

Каква е най-голямата разлика между успешния AI проект и провалилия се? Дали е воден от технологични или бизнес нужди, казва Нитин Митал, лидер аналитични и когнитивни продукти в Deloitte Consulting.

Компаниите, които се стремят да извлекат максимална полза от AI, са предпазливи. „Съсредоточете се върху конкретни примери на приложение“, съветва Митал. „Фокусирайте се върху бизнес целите, които трябва да бъдат постигнати, докажете ползите и разширете мащаба след това. Само тогава ще видите големи успехи“, допълва той.

Ето 8 съвета за трансформиране на AI проекта ви в положителни бизнес резултати, разказани от тези, които извличат реални ползи от изкуствения интелект.

Фокусирайте се върху конкретни проблеми

В General Electric бизнес ползите са в центъра на всеки AI проект, казва Колин Перис, вицепрезидент на компанията в областта на софтуерните изследвания. „Стартираме с няколко малки жизнеспособни продукта, казва той. Може ли това в действителност да предвиди нещо? И ако можем да го направим, по-евтино и по-бързо ли е или генерира повече приходи? След това как може да го разширим, как да го внедрим, за да извлечем бизнес ползите?“

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X