Софтуер

Манчестър Сити ще използва анализи на данни по време на футболните срещи

CIO Media

Манчестър Сити вече ще използва анализи на данни в реално време на терена, за да изучава играта на съперниците и да подготви футболистите си тактически. Английският шампион продължава да се доверява на облачните софтуерни услуги на SAP, с които са дългогодишни партньори.

Според новите правила във Висшата лига, отборите ще могат да използват малки технологични устройства на резервната скамейка през този сезон. Сити и SAP реагират бързо и разшириха пакета от технологични услуги, които компанията осигурява за клуба, за да предоставят на отбора най-актуалната информация, игрови анализи и въвеждане на нови тактики при подготовката им преди играчите да стъпят на терена.

„Партньорството между Манчестър Сити и SAP продължава да разширява представите ни за това какво е възможно благодарение технологиите. Като един от първите отбори в английската Висша лига, които ще ползват данни буквално на тъч линията, клубът вече ще има цялостна представа за тактиката на противника по време на мач, както и да оптимизира тренировките, подготовката и представянето на играчите,” споделя Бернд Лойкер, член на Управителния съвет на SAP SE, Products & Innovation.

Със специално създадена версия на SAP Challenger Insights, анализаторите на „гражданите“ зареждат тактически планове и данни за съперника върху таблети по време на подготовката за предстоящи футболни срещи. Играчите могат да ги използват, докато тренират в Академията на Манчестър Сити, в съблекалнята на стадион Етихад в деня на мачовете, а сега вече и край страничната линия.

SAP Challenger Insights е част от решението SAP Sports One – специално пригодено за Манчестър Сити. То помага на играчите при нареждането при статични положения, при промяна на тактиката по време на мач и при разузнаването на играта на съперника в реално време благодарение на генерирани масиви от данни в хода на срещата. Треньорите на Сити използват софтуера и като помощник при подготовката на смените.

„Играчите обичат да използват SAP Challenger Insights. То ни подготвя за мача и ни дава по-добра представа за съперниците, срещу които се изправям,“ коментира Венсан Компани, капитан на Манчестър Сити.

Освен това решенията на SAP помагат в дейността и управлението на клуба – от мениджърския кабинет до игрището. Това превръща Манчестър Сити в пионер при използването на технологии, тъй като е един от първите футболни клубове, които разчитат на игрови и тактически данни в реално време, за да подготвят играчите си за по-добро представяне.

Женският отбор на Манчестър Сити използва същите технологични решения. Звезди като Стеф Хютън, Джил Скот и Никита Парис се доверяват на мобилното приложение SAP Challenger Insights в своята предварителна подготовка във всички турнири и по време на мачове.


X