Софтуер

Swatch представи сигурна система за мобилни разплащания през часовник

CIO Media

Преди броени дни, Swatch представи новата си серия часовници в традиционния си стилен дизайн, които, освен всичко друго, позволяват удобнo и сигурно безконтактно плащане. Иновативният подход на компанията съчетава емблематичния дизайн на Swatch с функция за мобилни разплащания, базирана на платформата за носима електроника на компанията за индивидуални решения за сигурност G+D Mobile Security, както и вграден защитен елемент, който гарантира сигурността на данните и платежните транзакции. След успешното си представяне на китайския пазар, където беше пуснат през лятото на 2017 г., часовникът вече е достъпен и в Швейцария.

Клиентите на Swatch могат да персонализират своите модели в магазините на компанията с помощта на приложението SwatchPAY!, разработено и проектирано съвместно с G+D Mobile Security. Потребителите могат да активират функцията за разплащания на часовника, свързана с техните дебитни или кредитни карти Visa/Mastercard. След това G+D генерират токен на избраната идентификационна карта, който се зарежда в защитения елемент, вграден в часовника чрез комплекта SwatchPAY!, който е наличен вече в магазините на Swatch. Веднага след приключване на този процес, потребителят може да плати за стоки и услуги на всеки безконтактен терминал със своя SwatchPay! часовник. Тези транзакции не костват абсолютно никаква енергия на самия часовник, което означава, че новите функции за разплащане нямат отрицателно въздействие върху дизайна и живота на батерията. При необходимост токените могат да бъдат дезактивирани или изтрити по всяко време от потребителя.

Функционалността за безконтактното плащане е изградена на база вграден защитен елемент, проектиран в съответствие със стандартите за сертифициране на глобалните платежни мрежи и сертифициращите органи. Това е същата доказана технология и ефективна защита, която вече съществува в мобилните телефони.

Технологията, която осигурява на устройствата възможност за безконтактно плащане чрез платформата Wearable Enablement Platform  е разработена от G+D Mobile Security. Wearable Enablement Platform е икономично решение от типа end-to-end, насочено към традиционните производители на часовници, което им позволява лесно да добавят нови, добре защитени функции, които не засягат живота на батерията и не влияят на дизайна на моделите. G+D също така предоставя широк набор от бекенд услуги като зареждане на токени и управление на жизнения цикъл на вградения защитен елемент. Решението включва още приложение за придружител и разчита на удобен интерфейс.

"Непрекъснатите иновации са ключова част от ДНК-то на Swatch", категоричен е Карло Гиорденети, творчески директор на компанията.

"Развълнувани сме от възможността да бъдем партньор на Swatch при разработката на този часовник с възможности за плащане, който постигна голям успех в Китай. Уникалният микс от емблематичния дизайн на Swatch и функционалността за плащане го правят много привлекателен продукт и ние сме горди, че допринесохме с богатия си опит в областта на сигурността, мобилните разплащания и технологиите за носима електроника”, заявява от своя страна Карстен Аренс, главен изпълнителен директор на Giesecke+Devrient Mobile Security.

Решенията за G+D Mobile Security са проектирани и сертифицирани в съответствие с изискванията на основните платежни мрежи, които гарантират, че всички безконтактни процеси на плащане не само са лесни за адаптиране и изпълнение, но и разчитат на висока степен на сигурност.


X