Софтуер

HashiCorp и HeleCloud ще си партнират в програма за автоматизация на мултиоблачната инфраструктура

CIO Media

HashiCorp и HeleCloud ще си партнират в програма за автоматизация на мултиоблачната инфраструктура. Те създават заедно екип за поддръжка на автоматизация в облака (Cloud Automation Support team), позициониран в рамките на HeleCloud, и изграждат потребителска група (Sofia HashiCorp User Group). Освен това HeleCloud вече е и част от новата услуга на американската компания в подкрепа на корпоративните й клиенти за ускоряване на процеса по адаптиране на решенията й, с акцент върху фазата на внедряване. 

„Партньорството с HashiCorp в новата Professional Services програма е естествено признание на позицията ни на водещ доставчик на облачни услуги в Европа, Близък Изток и Африка. От близо година работим с HashiCorp по различни бизнес линии, а преди броени дни подписахме и договор за нова глобално партньорство“, коментира Стефан Бумов, заместник-изпълнителен директор на HeleCloud.

HeleCloud е една от двете компании-партньори за регион Европа, Близък Изток и Африка и сред деветте в целия свят по програмата за услуги за корпоративни клиенти на HashiCorp. 

Американската компания е световен лидер в софтуера за автоматизация на мултиоблачната инфраструктура, като инструментите им управляват както физически машини, така и виртуални. Сред тях са и Windows, Linux, софтуер като услуга, както и инфраструктура като услуга. HashiCorp работи с малка група от стратегически системни интегратори за създаването на виртуален екип от консултанти, предлагащи професионални услуги за продуктите HashiCorp Terraform и Vault Enterprise. Предстои включване и на HashiCorp Consul Enterprise и Nomad Enterprise.

HeleCloud имплементират пълния набор от продукти и услугите на американската компания в проекти за свои клиенти. Същевременно за да се подготви за работа с корпоративни проекти, консултантският екип на HeleCloud преминава през сериозно техническо обучение.


X