Софтуер

4 големи предизвикателства пред дигиталната трансформация

CIO Media

Мария Королов, CSO

Дигиталната трансформация е изключително важна за оцеляването в дългосрочен план на много компании. Тя може да им помогне да се защитят от напористи стартиращи компании, да отговорят по-добре на очакванията на клиентите, да намерят нови възможности и да намалят разходите.

Освен това дигиталната трансформация може да подобри сигурността. Според проучване, което 451 Research проведе в края на миналата година, 49% от ИТ професионалистите и продуктовите мениджъри казват, че защитата на данните на техните клиенти е една от основните им цели във връзка с подобен преход.

Изследователската фирма Lucid анкетира ИТ ръководители и отново 49 на сто от тях споделят, че по-добрата защита срещу киберзаплахи е една от причините техните компании да погледнат сериозно на дигиталната трансформация. 40% казаха, че киберсигурността е сферата, в която техните компании инвестират най-много.

"В действителност ние наблюдаваме повече ИТ ръководители да се заемат с проекти за цифрова трансформация, за да подкрепят стратегиите си за киберсигурност", казва Моника Буш, директор по сигурност и съвместимост в Nintex, доставчик на решения за сигурност, който спонсорира проучването. Това включва всичко – от разрешения за по-добър достъп по време на постъпването и напускането на работа на служителите, през целия път към големи проекти като проследяване на местоположението на чувствителни данни за GDPR и други изисквания за съвместимост, казва тя.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X