Софтуер

В какво ще се трансформират мениджърите по дигитална трансформация

CIO Media

Дженифър О'Брайън, CIO Австралия

До 2022 г. позицията на главен мениджър по дигитализацията – CDO – ще изчезне или ще бъде много слабо представена, тъй като дигиталните решения ще бъдат напълно интегрирани в бизнеса, докато главните изпълнителни директори ще трябва да поемат двойно повече отговорности, прогнозира анализаторът на IDC, отговарящ за австралийския и новозеландския пазар, Шон Ашари.

Обсъждайки своите прогнози с изданието CIO Australia, той е категоричен, че CDO ще получат възможност да се трансформират в CEO, защото бизнесът ще има нужда от този преход, за да продължи да се развива в дигиталната среда. В същото време той прогнозира, че до 2022 г. повече от 40% от изпълнителните директори ще са прекарали част от кариерите си, ръководейки дигитални инициативи.

"Ролята на CDO става все по-важна за бизнеса през последните няколко години, но в близко бъдеще дигиталната среда ще бъде все по-тясно интегрирана в бизнес процесите. С оглед на това необходимостта от самостоятелна роля на CDO ще намалее, тъй като останалите висши ръководни позиции вече ще са натрупали достатъчно опит в реализацията на дигитални инициативи", смята анализаторът.

Според него до 2022 г. бизнесът в глобален мащаб ще създаде значително количество нови потоци от приходи, свързани с дигиталните иновации.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X